STOUT MLECZNY 12*Blg

Surowce:
- słód pilzneński - 1,8 kg
- słód monachijski - 2 kg
- słód karmelowy jasny 0,3 kg
- słód pilzneński premium 0,5 kg
- słód barwišcy 1600EBC 0,2 kg
- jęczmień palony Weyemann 1100-1200EBC 0,3 kg
- chmiel Marnka 40g (granulat)
- laktoza spożywczas 20g
- drożdże płynne Activator Wyeast 1084 Irish Ale 125 ml

23.07.2012, śrutowanie:

24.07.2012, Drożdże:

24.07.2012, Zacieranie:

24.07.2012, Filtracja:

24.07.2012, Chmielenie:


24.07.2012, Zaszczepienie drożdży po w temperaturze ok. 21*C. Zmierzona gęstość początkowa 13,2*Blg.

01.07.2012, Fermantacja cicha

11.08.2012, Efekt końcowy