PORTER BAŁTYCKI 21,0*Blg

Surowce:
- słód wiedeński Weyermann - 5kg
- słód monacijski typ II 20-25 EBC - 2,0kg
- słód pilzneński Weyermann 3-5 EBC 1,0 kg
- słód caramunich typ I 80-100 1,0 kg
- słód carahell 20-30 EBC 0,5kg
- słód caraaroma 300-400 EBC 0,5kg
- słód carafa typ II 1700-1500 EBC 0,2kg
- sjęczmień palony 1100-1200 EBC 0,2kg
- chmiel Lubelski 30g (granulat)
- chmiel Marynka 30g (granulat)
- drożdże płynne Activator Wyeast 2206 Bavarian Lager 125 ml

07.12.2012, Filtracja i wysładzanie:

07.12.2012, Chmielenie:

07.12.2012, Zaszczepienie drożdży po w temperaturze ok. 10*C. Zmierzona gęstość początkowa 21,2*Blg.

21.12.2012, Przelew na cichš. Zmierzona gęstość początkowa 10,6*Blg.

29.06.2013, Rozlew. Zmierzona gęstość końcowa 10,3*Blg.

29.06.2013, Efekt końcowy