MARCOWE 13,5*Blg

Surowce:
- słód pilzneński Weyermann 2-5EBC- 4 kg
- słód Monachijski Typ II Weyermann - 1 kg
- słód Carapils - 0,5 kg
- slód Caramunich Typ III 140-160 EBC - 0,4 kg
- chmiel Hallertau Spell Sel 2012 5,0% A-A - 30g (granulat)
- chmiel Hallertau Hersbrucker 2012 2,7% A-A - 30g (granulat)
- chmiel Nelson Sauvin 2012 20g (szyszka, chmilenie na zimno)
- drożdże płynne Bavarian Lager 125 ml

17.02.2013, Zacieranie:

17.02.20132, Chmielenie:

17.02.2013, Zaszczepienie drożdży po w temperaturze ok. 10*C. Zmierzona gęstość początkowa 13,6*Blg.

17.02.2013, Fermantacja burzliwa. Zmierzona gęstość końcowa 4,5*blg

07.03.2013, Fermantacja cicha Zmierzona gęstość końcowa 4,3*blg

24.03.2013, Rozlew

24.03.2013, Efekt końcowy