RAUCHBOCK 17,0*Blg

Surowce:
- słód Monachijski Weyermann Typ II - 1 kg
- słód Weyermann Wędzony Bukiem - 3 kg
- Stein Wędzony - 2,0 kg
- Weyermann Typ III 140-160 EBC - 0,5 kg
- Weyermann carafa Typ III 1300-1600 EBC - 0,4 kg
- chmiel Lubelski - 30g (granulat)
- chmiel Saaz 30g - (granulat)
- chmiel Mittlefruh - 30g (granulat)
- drożdże płynne Bavarian Lager 125 ml

12.04.2013, Zacieranie:

12.04.2013, Filtracja:

12.04.2013, Chmielenie:

12.04.2013, Zaszczepienie drożdży po w temperaturze ok. 13,5*C. Zmierzona gęstość początkowa 17,2*Blg.

30.04.2013, Fermantacja burzliwa

23.06.2013, Fermantacja cicha

23.06.2013, Efekt końcowy