IRISCH RED ALE 11*Blg

Surowce:
- słód Pale Ale Weyermann 2,7kg
- słód Monachijski typ I Weyermann 0,8kg
- słód Carared Weyermann 0,5kg
- palony jęczmień Weyermann 0,05kg
- granulat chmielu aromatycznego Lubelski 30g
- granulat chmielu goryczkowego Marynka 20g
- płynne drożdże piwne Wyeast 1084 Irish Ale 50 ml


26.03.2011, Sposób przygotowania drożdży:
- starter

23.04.2011, Zacieranie:


23.04.2011, Próba jodowa:


23.04.2011, Filtracja:


23.04.2011, Dezynfekcja chłodnicy prz chmieleniu:


23.04.2011, Pomiar gęstości:


23.04.2011, Zaszczepenie drożdży po w temperaturze ok. 20*C
Zmierzona gęstość początkowa 11*Blg
Pierwsz dzień fermentacji


27.03.2011, Drugi dzień fermentacji burzliwej

01.04.2011, Fermentacja cicha

09.04.2011, Pomiar gęstości

09.04.2011, Efekt końcowy