INDIA PALE ALE 14*Blg

Surowce:
- słód pale ale Weyermann - 4,4 kg
- słód monachijski typ II Weyermann - 0,25 kg
- słód karmelowy CaraamberŽ Weyermann 0,3 kg
- chmiel Marynka 40g (granulat)
- chmiel Challenger 20 g (granulat)
- chmiel Fuggles 30 g (granulat)
- drożdże płynne Wyeast 1028 London Ale 50 ml


15.10.2011, Sposób przygotowania drożdży:
- starter

15.10.2011, Zacieranie:


15.10.2011, Filtracja i wysładzanie:



15.10.2011, Chmielenie:


15.10.2011, Schładzanie:


15.10.2011, Zaszczepienie drożdży po w temperaturze ok. 20*C
Zmierzona gęstość początkowa 14,7*Blg
Pierwsz dzień fermentacji


17.10.2011, Drugi dzień fermentacji burzliwej

16.11.2011, Efekt końcowy