ROGGENBIER 12,5*Blg

Surowce:
- słód żytni Weyermann - 2,4 kg
- słód Pilzneński Weyermann - 1,2 kg
- słód Monachijski typ II Weyermann 1,0 kg
- Caramunich typ II Weyermann 0,2 kg
- chmiel Lubelski 30g (granulat)
- drożdże płynne Wyeast 3068 50 ml

10.12.2011, Sposób przygotowania drożdży:
- starter

10.12.2011, Zacieranie:


10.12.2011, Próba jodowa:


10.12.2011, Filtracja i wysładzanie:


10.12.2011, Chmielenie:


10.12.2011, Zaszczepienie drożdży po w temperaturze ok. 19*C. Zmierzona gęstość początkowa 12,5*Blg.


15.12.2011, Fermantacja cicha

24.12.2011, Rozlew do butelek:


24.12.2011, Efekt końcowy